Volvo XC70 2.5 T 2001: Ustabil fartsholder

Publisert
Sist oppdatert

Bilmerke: Volvo V70 XC Motor: Bensin 2,5 turbo 200 hk Årsmodell: 2001Kilometerstand: 100.000

Problem: Cruisekontrollen har vært ustabil siden i sommer, men da bilen snart skulle ha 100.000 service ventet jeg til bilen likevell skulle til Bilia. Jeg ba om at feilen ble utbedret, men fikk kun et skriv med utskrift av feilmeldingene bilen ga ved avlesning uten at feilen ble rettet. Da jeg noen dager etter aktiviserte cruisekontrollen fikk jeg følgende feilmelding: Reduced performance, og turtallet ble begrenset til 2.000 omdreininger. Jeg stoppet ved første anledning, ca 3-400 meter, skrudde av motoren, åpnet panseret og sjekket olje og temperatur uten å finne noe unormalt hvorpå jeg startet motoren igjen, uten noen feilmeldinger og kjørte videre. Rett før turen var over aktiviserte jeg igjen cruisekontrollen og fikk feilmelding Engine Service required. Bilen ble levert til Bilia igjen som skrev ut feilkodene nok en gang, kjørte reset på systemet og fortalte meg at alt var som det skulle. Nok en test, med samme resultat.

Som en ikke-mekaniker mistenker jeg at feilen ligger i cruisekontrollen, men Bilia har ikke tid til å feilsøke en gang til så jeg ble oppfordret til å finne et annet (!) Bilia verksted - noe jeg har gjort, og fått time. Jeg håper at feilen kan rettes, men jeg erkjenner at bilen begynner å bli gammel så jeg spør om det er fornuftig å bytte inn bilen i en ny(ere) bil. Mitt spørsmål er følgende, kan jeg forvente høye driftskostnader på denne bilen fremover med? Spesielt med tanke på det Bilia kaller spøkelses meldinger fra systemet?Jeg er egentlig i markedet for en XC90, men er meget betenkt etter opplevelsen med Bilia. Kan man kjøpe bil til +kr 750.000 av en forhandler som ikke tar en alvorlig og yter den service en fortjener? Dette tiltross for at jeg ber om innbytte pris når bilen leveres inn, så det er ingen overraskelse for Bilia....Jeg er meget skeptisk!

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer