Evig runddans for bestselger-SUVen Volvo XC60 T8:

Volvoer til Norge bygges i Kina, mens svenskbygde Volvoer sendes til USA

Visste du at Volvo XC60 som selges her hjemme i stort monn, er bygd i Kina, mens bilene fra fabrikken i Gøteborg skipes til USA? Helt kokos - eller er det en god grunn?

MADE IN CHINA: Alle bilene av den svært populære Volvo XC60 T8, som kommer til Norge, vil nå bli produsert i Kina. Foto: Jamieson Pothecary
MADE IN CHINA: Alle bilene av den svært populære Volvo XC60 T8, som kommer til Norge, vil nå bli produsert i Kina. Foto: Jamieson Pothecary Vis mer
Publisert

Ifølge svenske Automotorsport er årsaken til denne noe spesielle distribusjonen, handelskrigen som Trump har satt i gang mot Kina. USA har nemlig tillagt Kina-bygde biler en straffetoll på 25 prosent - og Kina har selvsagt svart med det samme.

Med dette bakteppet blir det uinteressant for Volvo å bygge XC60 i Chengdu-fabrikken i Kina og eksportere bilene til USA - slik det var forespeilet. Av samme grunn blir det også uinteressant å skipe den USA-bygde S60, som nylig ble lansert, til det store markedet i Kina.

Men Volvo vil jo opprettholde volum i begge markedene. Derfor eksporteres en stor del av bilene som blir bygd på fabrikken i Torlanda til USA. Og samtidig kommer det Kina-bygde XC60 til Gent i Belgia - hvor bilene så blir sendt videre ut til markedene i Europa.

- Volvo Cars må sjonglere produksjonen av den toppselgende SUVen for å unngå amerikanske importtariffer, sier administrerende direktør Hakan Samuelsson.

Kina-biler til Norge

PR-sjef Erik Trosby i Volvo Cars Norway bekrefter at dette gjelder bilene som kommer til Norge, også.

- Det stemmer at XC60 T8 Twin Engine (plug-in hybrid) fremover vil produseres ved Chengdu-fabrikken i Kina og leveres til Europa, inkludert Norge. Det gjelder også bensinmodellen T4, men den selges ikke i Norge, sier han til Dinside.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer