Bilavgiftene splitter bransjen:

Volvo: - Veldig bra! Subaru: - Veldig uheldig!

Men den største bilimportøren er rimelig fornøyd. Vi har samlet inn et knippe reaksjoner fra forskjellige aktører i bilbransjen.

AVGIFTSVINNER: Den ladbare SUV-en GLC 350 e fra Mercedes får 39.000 kroner i avgiftslette dersom budsjettforslaget går gjennom. Foto: Jamieson Pothecary
AVGIFTSVINNER: Den ladbare SUV-en GLC 350 e fra Mercedes får 39.000 kroner i avgiftslette dersom budsjettforslaget går gjennom. Foto: Jamieson Pothecary Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Regjeringens forslag til statsbudsjett for 2017 har ikke uventet ført til mye aktivitet og diskusjoner hos bilimportørene. Budsjettet følger samme tendens som det som ble vedtatt i fjor. Totalt sett er effekten beregnet å gjøre det noe billigere å være personbilist her i landet - mens varebiler blir straffet av skjerpet avgiftsnivå.

Slår ulikt ut

Men avgiftene slår til dels svært ulikt ut fra importør til importør avhengig av hva slags bilmodeller som dominerer i porteføljen. Generelt vil en importør som har en stor andel elbiler og ladbare hybrider komme gunstig ut, mens de som tilbyr tunge, ikke ladbare diesel- og bensinbiler, vil bli straffet. Prosentvis vil frafallet av effektavgift gjøre at biler med svært kraftige motorer får betydelig reduksjon i engangsavgift.

Direktør Erik Andresen i Bilimportørenes Landsforening (BIL) oppsummerer bransjens reaksjon på følgende måte:

- Statsbudsjettet for 2017 inneholder flere gode grep, skriver Andresen i en pressemelding, - men omleggingen av engangsavgiften er totalt sett for omfattende. Vi ønsker oss en mer forutsigbar og gradvis endring.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer