Volvo P1800

Volvos aller tøffeste

Når racing-firmaet Cyan får legendariske Volvo P1800 mellom hendene, blir det en rå sportsbil med en pris som får banksjefen din til å falle av stolen.

STOPPER TIDEN: Med den nye sportsbilen Volvo P1800 Cyan, har racing-firmaet Cyan vært svært trofaste mot den originale Volvo-en som detektiv-helten Helgenen kjørte på 1960-tallet. Foto Cyan
STOPPER TIDEN: Med den nye sportsbilen Volvo P1800 Cyan, har racing-firmaet Cyan vært svært trofaste mot den originale Volvo-en som detektiv-helten Helgenen kjørte på 1960-tallet. Foto Cyan Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er mulig du må ha passert 50 for å ha et forhold til Volvo P1800 – bilen som den gamle detektivhelten Helgenen, i Roger Moores skikkelse, gjorde berømt på 60-tallet. Bilen er blitt den mest klassiske modellen som den svenske bilprodusenten noen gang har bygget.

Nå er P1800 i ferd med å gjenoppstå i form av en sportsbil bygget av Cyan, et firma som har bygget og konkurrent med Volvo-biler i flere racing-klasser siden 1996. Teknikken blir moderne, men utseendet er ikke til å ta feil av.

Trofast mot 60-tallet

Den nye sportsbilen kommer da også til å få navnet Volvo P1800 Cyan.

- Da vi bestemte oss for å bygge P1800 Cyan, var målet å være så trofaste som mulig mot både design og teknologi fra 60-tallet. Det betyr at sjåføren ikke har verken antisladdsystem, ABS-bremser eller andre hjelpemidler som kan forstyrre kjøregleden, forteller Christian Dahl, som er grunnlegger og daglig leder i Cyan Racing.

Kruttpakke

Karosseriet på bilen er blitt bygget om slik at det blant annet er plass til større hjul og større sporvidde. Under panseret har bilen fått den samme toliters turbomotoren som sitter i racing-utgaven av Volvo S60 i Touring Car Championship. Den gir 420 hester og et dreiemoment på 770 newtonmeter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.