Volvos første V8

Amerikanere stoler ikke på noe særlig annet enn V8er for å få til krefter i overflod. Volvo lytter, og har jobbet på spreng for å lirke inn en volumsterk motor i XC90.

Publisert
Sist oppdatert

Og om amerikanerne er kravstore, må svenskene sies å være sta. De vil nemlig ha motorene på tvers, og en stor V8er var det egentlig ikke plass til. Grunnen til at Volvo skal ha motoren på tvers er økt sikkerhet ved kollisjoner.

Motorsykkelkompetanse

Med hjelp fra japanske Yamaha er det utviklet en motor som får plass, og ifølge Volvo er motoren ekstremt kompakt. 75 centimeter lang og knappe 64 centimeter i bredden er vel ikke akkurat mål som forbindes med en 4,4-liters V8. For eksempel sitter dynamoen direkte fastskrudd på motoren uten bruk av braketter, og startmotoren er plassert på toppen av girkassen.

Motoren skal være den eneste V8-motoren på markedet som klarer de amerikanske ULEV ll utslippskravene. Du vil finne fire katalysatorer, og ved kallstart vil tomgangen være høyere for å få i gang katalysatorene så fort som mulig.

Sekstrinns

Endelig er en fornuftig automatgirkasse plassert i XC90 med bensinmotor. T6-motoren har vært satt til å jobbe sammen med en gammel firtrinnskasse som ikke helt gjorde jobben. Den nye girkassen er sekstrinns er også svært kompakt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer