Volvo

Volvos nye flaggskip

Får helt unik funksjon.

VOLVO EX90: Volvos nye flaggskip EX90 lanseres i november. Foto: Volvo
VOLVO EX90: Volvos nye flaggskip EX90 lanseres i november. Foto: Volvo Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Volvo avslørte onsdag navnet på sitt nye flaggskip og arvtageren til SUV-en XC90. Det melder flere medier, deriblant Automotive News Europe.

Bilen får navnet EX90 og blir - ikke uventet - elektrisk.

Haugevis med systemer

Denne nye bilen vil i likhet med Polestar 3 bygge på Volvos nye SPA2-plattform, og vil inneholde en haug med sikkerhetsfunksjoner. Deriblant en såkalt lidar-sensor (optisk fjernmålingsteknikk, jour. anm), som ifølge Volvo vil ha en rekkevidde på 250 meter.

I tillegg til denne er bilen utstyrt med 16 ultrasoniske sensorer, åtte kameraer og fem radarer.

- Vår forskning indikerer at å legge lidar til en bil kan redusere ulykker med alvorlige utfall med opptil 20 prosent, og at man kan få ned antall kollisjoner med opptil 9 prosent, sa Volvo-sjef Jim Rowan under presenteasjonen.

Følger med

Bilen skal også ha sensorer innvendig for å følge med på om sjåføren er distrahert eller beruset, skriver teknologinettstedet The Verge.

Om bilen oppdager at sjåføren ikke følger med, vil den sende ut varsler for å få oppmerksomheten tilbake på veien, om ikke dette hjelper, vil den kunne stanse i veikanten og slå på nødblink, meldes det.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer