Elbiler fra Volvo

Volvos SUV-er blir elbiler

Nå har Volvo annonsert sine kommende elbiler.

BLIR HELELELTRISK: SUV-en Volvo XC90 finnes allerede som ladbar hybrid. Nå skal den også bli elbil. Foto: Produsenten
BLIR HELELELTRISK: SUV-en Volvo XC90 finnes allerede som ladbar hybrid. Nå skal den også bli elbil. Foto: Produsenten Vis mer
Publisert

«SUV-ene XC40 og XC90 skal bli elbiler». Det bekrefter Volvo, ifølge den britiske nettsiden Autocar. Nyheten ble sluppet i forbindelse med lanseringen av helt nye Volvo S60, en bil som også har kvittet seg helt med dieselmotoren.

Det svenske merket har vært tydelig på at alle deres nye modeller skal være elektrifiserte. Det betyr imidlertid ikke nødvendigvis elektrisk, som på norsk, men gjerne med hybridmotor - ladbar eller ei.

Årets Bil blir elektrisk

Volvo-konsernets første elbil vil imidlertid ikke bli en SUV. Først kommer Polestar 2, som ifølge Volvo skal bli en direkte konkurrent til Tesla Model 3. Denne skal lanseres allerede neste år. Da skal også Elon Musks «Folke-Tesla» være klar for Norge.

Så kommer XC40, den første elbilen med Volvo-logo. Den nyheten kom forøvrig allerede under lanseringen av den lille SUV-en i 2017. XC40 ble kåret til Årets Bil i Europa i år, selv uten elmotor.

I februar lanserte imidlertid Volvo konseptbilen 40.2, som deres neste elbil skal være basert på. Svenske og internasjonale medier har kalt bilen for neste generasjon V40. Sjefen for forskning og utvikling hos Volvo Cars, Henrik Green, uttalte da at den kommende el-kombien skal ha en rekkevidde fra fulladet på cirka 50 mil.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer