Vrakpanten kan bli 13 ganger høyere

Høyre regner med gjennomslag i regjeringen.

Nå er det reelt å tro at også Norge kan få høyere vrakpant, i likhet med mange andre europeiske land. Foto: Colourbox
Nå er det reelt å tro at også Norge kan få høyere vrakpant, i likhet med mange andre europeiske land. Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Høyre vil innføre vrakpant på 20.000 kroner for alle norskregistrerte biler som er over 10 år gamle. Opposisjonspartiet utfordrer nå regjeringen til å komme med endringen i revidert budsjett som legges fram i mai, slik at ordningen kan være på plass allerede fra høsten.

Forslaget har to målsetninger: å få en mindre forurensende bilpark, å gjøre bilparken mer trafikksikker, og å bistå den norsk bilbransjen i den tøffe tiden som nå truer med mangfoldige konkurser og nedleggelser.

Her er de sikreste bilene

Blir overrasket om de blir nedstemt

- Vi tror det vil ha samme virkning som i Tyskland og at bilsalget vil gå opp. Så vi håper de rødgrønne vil være med. Det tror vi at de gjør, sier Høyres stortingsrepresentant Linda Cathrine Hofstad Helleland, til DinSide Motor.

Flere land i Europa har allerede innført en markant høyere vrakpant for å bistå bilindustrien. I Tyskland har dette hatt en stor positiv virkning på bilindustrien, mens det derimot i Spania ikke har vært observert noen effekt på tiltaket.

- Det er et forslag som er miljøvennlig og virker raskt, og vi har troa på at det vil funke allerede før sommeren. Vi blir overrasket om de sier nei, sier Hofstad Helleland.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer