Slutter å produsere Volvo V90?

- Vurderer å legge ned selve Volvoen

Volvo har i nesten all tid blitt forbundet med stasjonsvogner - men den tiden går nå mot slutten!

GÅR MOT SLUTTEN: Ifølge svenske Mestmotor vurderes det nå internt i Volvo å avvikle den populære stasjonsvogna V90. Foto: Morten Eik
GÅR MOT SLUTTEN: Ifølge svenske Mestmotor vurderes det nå internt i Volvo å avvikle den populære stasjonsvogna V90. Foto: Morten Eik Vis mer
Publisert

Nå diskuteres det internt i Volvo-systemet om de skal lage en oppfølger til dagens Volvo V90, den største stasjonsvogna - selve herregårdsvogna - ifølge det svenske motornettstedet mestmotor.se.

Etter at Volvo ble kjøpt opp av den kinesiske bilprodusenten Geely har det svenske merket oppgradert hele porteføljen sin, samtidig som fokuset har blitt endret på SUV-er og løftet kvalitet, til konkurranse med bilmerker som Mercedes-Benz, BMW og Audi.

Volvo har med populære XC40, XC60 og XC90 blitt et SUV-merke. Det har til og med blitt spekulert i om Volvo XC100 er under planlegging.

SUV-ene gjør det best

Volvo gjør det meget godt for tiden, og disse høyreiste bilene selger som varmt hvetebrød. Ifølge svenske Auto Motor Sport skal svensk-kineserne produsere over 200.000 eksemplarer av sin minste SUV, XC40, neste år, og kan dermed gå forbi mellomstore XC60 som deres viktigste bilmodell.

Den mellomstore stasjonsvogna, Volvo V60, gjør det imidlertid fortsatt godt. Totalt ligger salget av denne på det dobbelte av V90, som kun står for knappe fem prosent av Volvo-salget i dag. Ifølge Auto Motor Sport er det faktisk ikke produsert mer enn 30.000 av V90 i 2018.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer