Vurdering kjøreegenskaper/motor/ytelse

Samtlige biler i testen har 1,8-liters motor, men her slutter også likhetene.

Publisert

For det er et stort spenn mellom Berlingos 90 hk og Space Stars 122. Så er da også Citroëns motor en gammel og velkjent konstruksjon, mens motorene i Opel Zafira og Mitsubishi Space Star representerer noe av det mest moderne og effektive som finnes på dagens marked.

Motorytelsene gjenspeiles i bilenes akselerasjon og seigdragningsevne -- Berlingoen må du geare relativt hyppig, mens Space Star er så sterk og fleksibel at det ikke byr på problemer å legge bilen i 5. gear ved 50 km/t på flat mark.

...men kjører bra

Forskjellene i kjøreegenskaper er minst like store, men la det med en gang være sagt at ingen av disse bilene byr på dårlige kjøreegenskaper. Oepl Zafira har sin styrke på dette området, den har en presis styring, kvikk respons og er svært forutsigbar og sikker -- og har svært effektive bremser.

Det har også Space Star, her savner vi imidlertid litt mer kontakt med forhjulene, tilbakemeldingen fra styringen er ikke den aller beste.

Det samme kan sies om Berlingo, som til tross for svært sikre kjøreegenskaper oppfates som nokså tung i kritiske manøvre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer