VW Amarok tar strupetak på Toyota

Vi har kjørt en sterk utfordrer for deg som trenger ny arbeidshest.

VW Amarok går rett opp og truer Hilux på salgsstatistikken.
VW Amarok går rett opp og truer Hilux på salgsstatistikken. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Med god design, riktige motorer, og god tro skal VW hamle opp med klasseleder Toyota Hilux i klassen for 1-tonns pick-up’er. Nye VW Amarok kommer på markedet rett over nyåret, og innehar en unik kombinasjon av arbeidsvilje, kjøreglede og utseende. Flere av konkurrentene byr på enkelte av disse elementene, men ikke alle tre. Det gjør Amarok til en særdeles sterk utfordrer.

Kraftplugg av en motor

Enn så lenge tilbyr VW bare et motoralternativ for Amarok, men til gjengjeld passer maskinen som hånd i hanske for det norske markedet. En 2-liters diesel med biturbo kan høres spinkelt ut i en arbeidshest, men det står ikke på prestasjoner, verken i kraft eller ytelser. De 163 hestekreftene som er tilgjengelige kjennes både kvikke og seige. Dreiemomentet er oppgitt til 400 Nm allerede fra 1.500 omdreininger, og det er mer enn de fleste konkurrentene kan levere, selv med 3-liters slagvolum.

En bil, to versjoner

Pick-up’er av denne typen er som regel laget for tung last og dårlige veier. Likevel kjøres de fleste rundt uten last mesteparten av tiden. Det gjør komforten nær ulevelig. VW har løst oppgaven ved rett og slett å lage to versjoner, en familieorientert bil, og en arbeidshest. Forskjellen ligger først og fremst i understellet, som er mykere satt opp på familiebilen. Dette går samtidig ut over lastekapasiteten, som er henholdsvis 948 kg i familieversjon, og 1.137 kg i den såkalte Heavy-Duty utgaven. Prisene på de to utgavene vil være like, og du får tre utstyrsnivåer å velge blant. Trendline er ventet å bli storselgeren, og er foreløpig priset til 335.000 kroner som varebil.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer