VW Beetle R på show

Den kommende toppmodellen fikk være med til Frankfurt, men kun som konsept.

VW Beetle R på show
Publisert
Sist oppdatert

Nye Beetle har fått en lynkjapp start på livet, og nå skjer det mer. Først ble bilen vist frem til en hel verden i påsken. Dette ble gjort i tre verdensdeler samtidig, i New York, Shanghai og i Berlin, hvor DinSide Motor var tilstede. Midt i fellesferien var vi i Berlin igjen, denne gangen for å prøvekjøre den. På bilmessen i Frankfurt fikk vi øye på nok et eksempel på hva VW tenker å gjøre med nye Beetle.

Les om lanseringsfesten

Et selskap i selskapet

Internt i VW konsernet finnes det et datterselskap med det kledelige navnet Volkswagen R Gmbh. Deres oppgave er å utvikle R-versjoner av de allerede eksisterende modellene, i tillegg til at de har ett og annet med VWs satsing på motorsport å gjøre. Nå har de laget en konseptbil med det enkle navnet Beetle R, en bil som skal illustrere hva vi kan vente som en versting-Beetle.

Nye Beetle Coupé er prøvekjørt

Gode slektninger

Fantasien trenger ikke strekkes så langt for å finne tilsvarende. Golf R eksisterer med 270 hk, og Scirocco R har 265 hk. VW forteller at Beetle kan få krefter som ender opp i omtrent samme leiet, og med omtrent de samme ytelsene. Det betyr at den antagelig også får den samme 2-literen som dens slektninger har. Fra før har nye Beetle 200 hestekrefter i toppmodellen, også dette levert fra en 2-liters TSI.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer