VW Bulli, et ekte frieri

Bulli trykker på knapper hos dem som husker forgjengeren.

Foto: Knut Moberg
Foto: Knut Moberg Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De fleste over konfirmasjonsalder husker antagelig VW Transporter, og de som har er kommet midtveis i livet erindrer antagelig også den nå etter hvert populære sambabussen. Har du planer om å skaffe deg et eksemplar av sistnevnte, så er det bare å bla opp. De stiger i pris like raskt som oljen om dagen, og er ikke lette å finne.

Mikro med 231 hk

På bilutstillingen i Geneve viser VW noe som kan være en slags erstatter, nemlig VW Bulli. Den er en direkte arvtaker etter konseptbilen fra 2001, Microbus. 2001-versjonen ble kalt Microbus selv om den på ingen måte var så veldig mikro. Bilen var utstyrt med en V6-maskin med 231 hk, og hørtes fristende ut. I tillegg hadde den et snev av busspreg over seg.

Hard konkurranse

Bulli, som vises nå, burde heller fått navnet Microbus, for nå er bilen virkelig blitt liten. Tassen på bildene ser fortsatt ut som en ny utgave av VW Transporter, men er i virkeligheten bare 3,99 meter lang. Det plasserer den i et etter hvert velfylt B-segment, der Kia Venga, Honda Jazz, Opel Meriva, med flere holder til. Men der stopper også likhetene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer