VW Cross Coupé overrasker

TOKYO (DinSide Motor): Den store japanske bilutstillingen byr på et heftig konsept fra VW.

Vi fikk en overraskelse her på bilutstillingen i Tokyo i dag: Volkswagens muskuløse Cross Coupé var ikke ventet. Men her står den altså. Foto: Knut Moberg
Vi fikk en overraskelse her på bilutstillingen i Tokyo i dag: Volkswagens muskuløse Cross Coupé var ikke ventet. Men her står den altså. Foto: Knut Moberg Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det asiatiske markedet er svært viktig for de europeiske bilprodusentene, så også VW. At VW velger å vise nye biler i Japan i stedet for Kina finner vi likevel en smule interessant. Denne gangen har tyskerne tatt med seg et helt nytt bilkonsept, og viser frem VW Cross Coupé.

Enseter fra VW

Ikke SUV, ikke kompakt

Om vi skal tro VW, så byr en slik Cross Coupé på det beste fra to verdener. Den nye Cross Coupé har en sporty design med lavere taklinje enn en ordinær SUV, noe som unektelig gjør den frekkere. Innvendig er instrumentpanelet et helt display som kan programmeres i forhold til hva det skal vise. Som et supplement har bilen fått kraftige brytere i aluminium, som skal stå i motsetning til et ellers så minimalistisk interiør.

Viser Beetle R i Frankfurt

Her er våre bilder av bilen fra Tokyo Motor Show:

Hybrid drivlinje

Bilen er formet som en fireseter. Ettersom den er en hybrid, så gir løsningen med fire seter plass til batteriene i kanalen som normalt ville huset mellomakselen, ofr med egen elektromotor bak er denne overflødig. Cross Coupé har derimot ikke bare en elektromotor, men to. Den andre sitter fremme sammen med forbrenningsmotoren, en bensinmotor som leverer 148 hk. Sammen leverer disse to krefter til forhjulene, mens elektromotoren bak tar seg av bakhjulene. Det betyr selvfølgelig at bilen kan ha drift på alle fire ved behov.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer