VW e-Golf og varmepumper: Hva er sannheten?

Den elektriske Golfen ser ut til å bli en kjempesuksess i Norge - men det er noen temmelig skarpe skjær i sjøen.

FORSINKET: Men hvor lang tid vil det ta før den blir levert? Per nå er leveringsstart estimert til å være ved juletider. Men er det sikkert? Svaret er nei. Foto: VOLKSWAGEN
FORSINKET: Men hvor lang tid vil det ta før den blir levert? Per nå er leveringsstart estimert til å være ved juletider. Men er det sikkert? Svaret er nei. Foto: VOLKSWAGEN Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Stemmer det at de fleste produserte eksemplarene av e-Golf som norske kunder har bestilt er blitt stående i Tyskland - og vil bli stående der i mange uker til?

I så fall: Hva er årsaken?

Sitat fra en leser: «Har dere fått med dere at VW nå holder tilbake alle eGolf med varmepumpe i alle fall til uke 51. De fleste blir stående i Tyskland. »

Opplysningene Dinside har fått, er at produksjonen, som startet i uke 37, kort tid etter ble holdt igjen til uke 45 - så til uke 51.

Test av e-Golf i Norge

Varmepumpe-krøll

I praksis kan forskjellen på rekkevidden mellom biler med og uten dette utstyret være på cirka 20 prosent.

De fleste her på berget velger derfor på grunn av klimaet en bil utstyrt med varmepumpe til 6.500 kroner ekstra. Forsinkelsen rammer med andre ord mange norske kunder. Og den første leseren vi siterer her, viser seg å ikke er den eneste kunden som har dette problemet. En tydelig frustrert e-Golf-kjøper, som ønsker å være anonym, skriver for eksempel til oss:

«Det er et veldig stort antall av de som har bestilt e-Golf som har valgt å legge til varmepumpe i etterkant. Mange følte seg lurt over at det ikke kom info om varmepumpe når bestillingsslusene åpnet. Uansett. Det er et veldig stort antall kunder som venter på sin varmepumpebiler nå. Det er ingen informasjon å få, og Møller og forhandlere gir hele tiden ulike beskjeder. Se gjerne denne tråden: http://elbilforum.no Selv har jeg i en måned fått høre at jeg har bil om en uke. Saken kan være av interesse da dette vel er den mest bestilte elbilen i år, og VW sliter veldig med leveransen om dagen.»

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer