VW først med digital radio

Norske Golf- og Passat CC-kunder vil heretter få digital radiotuner på kjøpet. Er det omsider i ferd med å løsne for DAB i Norge?

Publisert
Sist oppdatert

Det er ganske nøyaktig ni år siden DinSide Motor første gang skrev om Digital Audio Broadcasting, eller DAB, som teknologien vanligvis kalles. Den gangen trodde DAB-optimistene at det kun var snakk om noen få år før digital radio virkelig ville ta av i Norge.

DAB skulle imidlertid vise seg å få en svært lang vei å gå. Fortsatt selges det langt flere FM- enn DAB-radioer og kun et fåtall bilprodusenter tilbyr DAB-radio som ekstrautstyr her i landet.

Når 80 prosent

Det har altså vist seg svært vanskelig å overbevise det norske folk om at digitale radiosendinger er noe å trakte etter. I kulissene har det likevel skjedd mye på DAB-fronten. For det første er infrastrukturen videreutviklet, slik at 80 prosent av befolkningen nå kan ta inn digital radio. For det andre finnes det nå enkelte NRK-kanaler som utelukkende sendes på DAB-nettet, deriblant NRK Sport, NRK Jazz og NRK Båtvær. Likevel, noen hype har DAB overhodet ikke blitt.

Golf og Passat CC

Men nå er DAB-optimistene igjen på offensiven, støttet av den norske Volkswagen-importøren (som også importerer Audi og Skoda). Volkswagen-importøren har nemlig bestemt seg for å være den første bilimportøren som gjør DAB til standardutstyr i en bilmodell. Og vi snakker ikke om noen hvilken som helst bilmodell, men nye Golf - som trolig i likhet med sine forgjengere vil bli et svært vanlig syn på norske veier. Også den mer luksuriøse Passat CC vil bli standardutrustet med DAB-radio. Samtidig vil nærmest samtlige Volkswagen- og Audi-modeller kunne leveres med DAB som ekstrautstyr.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer