VW først med digital radio

Norske Golf- og Passat CC-kunder vil heretter få digital radiotuner på kjøpet. Er det omsider i ferd med å løsne for DAB i Norge?

Publisert
Sist oppdatert

Det er ganske nøyaktig ni år siden DinSide Motor første gang skrev om Digital Audio Broadcasting, eller DAB, som teknologien vanligvis kalles. Den gangen trodde DAB-optimistene at det kun var snakk om noen få år før digital radio virkelig ville ta av i Norge.

DAB skulle imidlertid vise seg å få en svært lang vei å gå. Fortsatt selges det langt flere FM- enn DAB-radioer og kun et fåtall bilprodusenter tilbyr DAB-radio som ekstrautstyr her i landet.

Når 80 prosent

Det har altså vist seg svært vanskelig å overbevise det norske folk om at digitale radiosendinger er noe å trakte etter. I kulissene har det likevel skjedd mye på DAB-fronten. For det første er infrastrukturen videreutviklet, slik at 80 prosent av befolkningen nå kan ta inn digital radio. For det andre finnes det nå enkelte NRK-kanaler som utelukkende sendes på DAB-nettet, deriblant NRK Sport, NRK Jazz og NRK Båtvær. Likevel, noen hype har DAB overhodet ikke blitt.

Golf og Passat CC

Men nå er DAB-optimistene igjen på offensiven, støttet av den norske Volkswagen-importøren (som også importerer Audi og Skoda). Volkswagen-importøren har nemlig bestemt seg for å være den første bilimportøren som gjør DAB til standardutstyr i en bilmodell. Og vi snakker ikke om noen hvilken som helst bilmodell, men nye Golf - som trolig i likhet med sine forgjengere vil bli et svært vanlig syn på norske veier. Også den mer luksuriøse Passat CC vil bli standardutrustet med DAB-radio. Samtidig vil nærmest samtlige Volkswagen- og Audi-modeller kunne leveres med DAB som ekstrautstyr.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.