VW Golf blir elbil

Ifølge en pressemelding fra den norske Volkswagen-importøren vil en elbil-utgave av Volkswagen Golf være på markedet allerede i 2013.

Bildet viser en utgave av sjette generasjon Golf. Ifølge Volkswagen vil elbilen Golf blue-e-motion bli introdusert allerede i 2013. Foto: Knut Moberg
Bildet viser en utgave av sjette generasjon Golf. Ifølge Volkswagen vil elbilen Golf blue-e-motion bli introdusert allerede i 2013. Foto: Knut Moberg Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ifølge pressemeldingen har den tyske regjeringen som mål at hele én million elbiler skal rulle omkring i Tyskland innen 2020. I Norge er det i følge tall fra Grønn Bil 2.850 som triller på norske veier per 31. mars i år.

Volkswagen har åpenbart tenkt å sikre seg en del av den potensielle inntjeningen som ligger i det tyske politiske målet. Volkswagen-importøren skriver nemlig at Volkswagen planlegger å lansere såkalte blue-e-motion-utgaver - altså rene elbilutgaver - av både Golf og Jetta allerede i 2013. Samme år planlegges en helt ny el-minibil med navnet Up blue-e-motion og Lavida blue-e-motion. Sistnevnte vil forbeholdes det kinesiske markedet.

Golf blue-e-motion vil ifølge Volkswagen få en rekkevidde på 15 mil og en toppfart på 140 kilometer i timen.

Hybrider

Samtidig vil Volkswagen satse tungt på hybridbiler. Jetta Hybrid planlegges lansert høsten 2012 etterfulgt av Passat Hybrid i 2013. Det foreligger også planer om en Golf Hybrid, men tidspunktet for lansering av denne modellen er foreløpig ikke offentliggjort.

Volkswagen ønsker ifølge pressemeldingen å bli den ledende bilprodusenten innen ny og bærekraftig energi innen 2018.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer