VW Golf GTI på vei

PARIS (DinSide Motor): En ny Golf betyr også ny Golf GTI. Her er den.

Slik ser nye VW Golf GTI ut innvendig. Gamle minner er vonde å vende... Foto: VW
Slik ser nye VW Golf GTI ut innvendig. Gamle minner er vonde å vende... Foto: VW Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det skjedde i de dager, under bilutstillingen i Frankfurt i 1975. Den aller første VW Golf hadde rukket å se sitt første år på markedet, men nå skulle den aller første Golf GTi lanseres. Bilen var utstyrt med en 1,6-liters motor (1.588 ccm), og skulle yte 110 hestekrefter.

Slik gikk testen av forrige GTI

Kommer til sommeren

Nå, under den pågående bilutstillingen i Paris, har VW lansert det siste skuddet på stammen i GTi-rekken. Den kalles riktig nok en konseptbil, men vi vet allerede så mye om bilen at den like gjerne kunne fremstått som en produksjonsmodell. Til sommeren kommer den på gata, og den blir den sterkeste standardversjonen av Golf GTI noensinne, om vi ser bort fra alle spesialversjoner.

DETTE ER NYE VW GOLF 7

Lett og kjapp

Bilen blir utstyrt med en 2-liters bensinmotor som skal yte 220 hk, og ha et dreiemoment på 350 Nm – opp 70 Nm. Det er nok til å flytte den fra stillestående til over 100-merket på 6,6 sekunder, og toppfarten skal kile 250-merket på undersiden, helt eksakt 246 km/t. Forbruket er også relativt beskjedent, dersom du heller velger å kjøre økonomisk. Da skal det være mulig å komme ned på 0,66 l/mil.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer