VW Golf i råskinn-utgave

Dagens Volkswagen Golf, fjerde generasjon, begynner å bli gammel og selger ikke like godt som før. Golf R32 har som oppgave å gi ny glans til en falmende stjerne.

Publisert
Sist oppdatert

Det er ingen hemmelighet at neste generasjon Golf, Golf V, vil bli lansert i løpet av neste år. Det betyr at dagens utgave, som har vært på markedet siden 1997, er i slutten av sitt livsløp.

Bilmodeller som nærmer seg utfasing er som regel vanskelige å selge. For hvem ønsker å være den siste som kjøper den gamle utgaven? Hvorfor ikke vente på neste generasjon, som sannsynligvis både er en bedre og mer moderne bil?

Velkjent problemstilling

Alle bilfabrikanter stilles jevnlig overfor det samme problemet - hvordan unngå at salget av en utgående modell raser mens folk venter på en ny utgave? Et av svarene på denne utfordringen er å lansere spesial-utgaver av den utgående modellen - og håpe på at man ved hjelp av disse oppnår mediedekning og fornyet interesse omkring den utgående modellen.

Spinoff

Og nettopp denne løsningen er det Volkswagen nå har valgt, ved å lansere råtassen R32. Golf R32 er i seg selv en marginal bil for spesielt interesserte og vil aldri bli noen storselger. Men det interessante er ikke R32, det interessante er den såkalte spinoff-effekten. Målet er nemlig at interessen omkring R32 skal generere økt salg av helt ordinære Golfer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer