VW Golf med firehjulsdrift

Den populære kompaktklassebilen Volkswagen Golf kommer nå også med firehjulsdrift.

VW Golf med firehjulsdrift
Publisert
Sist oppdatert

Et av Golfs store fortrinn er antall kombinasjonsmuligheter med tanke på motorer og drivlinjer. Her er Golf klart best i klassen. Nå blir også firehjulsdrift tilgjengelig, som ventet. Golf er blant en håndfull biler i kompaktklassen som kan tilby dette.

Haldex

Volkswagen kaller fortsatt systemet 4Motion og likeledes leveres det også fortsatt av Haldex. Nå snakker vi imidlertid om fjerde generasjon av det etter hvert svært så populære systemet. Det betyr kjappere og mer smidig overføring av kreftene til bakhjulene. Og som vi har understreket flere ganger så merkes forskjellen til de tidligere utgavene relativt tydelig, i alle fall for de som syns det er litt morsomt med firehjulsdrift. Basert på erfaringer med Haldex fire fra andre biler og nye Golf generelt, er vi sikre på at firehjulsdriften vil høyne kjøregleden betraktelig på vinterføre.

Les vintertest av Tiguan for beskrivelse av firehjulsdriftsystemet.

Kun én motor

Dessverre er det bare én motor som kan kobles til alle fire hjulene og det er 2.0 TDI på 140 hester. Og det er bare manuelt gir som blir tilgjengelig. Forbruket ligger da på 0,55 liter diesel per mil. 0-100 går på 9,4 sekunder. Dersom du vil ha automatgir i kombinasjon med firehjulsdrift og diesel, må du fortsatt velge Tiguan.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer