VW Golf R GTI med 400 hester

Legendariske Golf GTI, inkarnasjonen av "folkesportsbilen", fyller 30 år i år, og det er blitt behørig markert på diverse måter jorden rundt. Som det ofte er tilfelle må man til USA for å finne det mest ekstreme når det gjelder feiring. Eller hva sies til 0 til 100 på 5 sekunder... i en Golf?

Publisert
Sist oppdatert

VW viste denne "super-GTIen på SEMA-utstillingen i Las Vegas, underleverandørenes og tilbehørleverandørenes årvisse stormesse. Det er Volkswagens designteam i California under ledelse av Derek Jenkins som, i samarbeid med utvalgte underleverandører, har stått bak utviklingen av dette sorte og røde monsteret. De har valgt ikke å ta utgangspunkt i sekssylindrede R32 men i den "vanlige" og ekte GTI med firesylindret toliters TFSI-motor.

Stor turbo

Det er firmaet APR, som også hadde sin egen showbil i Las Vegas, som har stått for motortuningen. Hoveddelen av effektøkningen skyldes at en ny og større turbo fra Garrett har gjort sin inntreden i den solide tolitersmotoren, som dessuten har fått de nødvendige modifikasjoner for å tåle overtrykk og de kraftig økte ytelsene.

Porsche-ytelser

Noe helt nøyaktig effekttalll er ikke blitt oppgitt, men VW opplyser at med 100 oktans bensin yter motoren "omtrent" 400 hestekrefter, mens den med 93-oktan tross alt greier å produsere 375. Uten å være innkjørt ble bilen utsatt for akselerasjonstesting og greide 0 til 60 miles i timen på 4,8 sekunder, hvilket burde gi cirka fem sekunder på øvelsen 0 til 100.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer