VW Golf R stasjonsvogn avslørt

For første gang kommer VW Golf R som stasjonsvogn.

REKORD-STASJONSVOGN: Volkswagen Golf R kommer som første folke-stasjonsvogn i kompaktklassen med 300 hestekrefter! Foto: AUTOMEDIA
REKORD-STASJONSVOGN: Volkswagen Golf R kommer som første folke-stasjonsvogn i kompaktklassen med 300 hestekrefter! Foto: AUTOMEDIA Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Uten sammenligning for øvrig: Da vi testet Audi A6 RS stasjonsvogn, skrev vi: «Mor vil ha stasjonsvogn, Far vil ha supersportsbil: Her er løsningen». (Eller omvendt, da, kunne vi selvsagt ha lagt til).

Men dette gjelder i høy grad også bilen vi ser på disse bildene, som vi har mottatt fra våre spionfotografer i Automedia. De har nemlig kommet over den kommende VW Golf R stasjonsvogn under testing på Nürburgring.

Umaskert

Og denne gangen har de tatt et ekte blinkskudd. Det dreier seg ikke om en tungt kamuflert, ugjenkjennelig sak, men en tydelig identifiserbar bil.

Og den blir litt av et flaggskip: VW Golf stasjonsvogn med en ultra-potent motor - den samme som finnes i R-versjonen av Golf kombi.

Golf R er en historisk modell, for det er første gang det er 300 hestekrefter å få i en serieprodusert Golf. Og dette er fra en videreutviklet 2.0 TFSI-motor.

Basismaskinen er for øvrig den samme som i nye Golf GTI, og sammenliknet med denne har R-utgaven 70 hester og 30 newtonmeter mer. Det maksimale dreiemomentet på 380 newtonmeter er på plass hele veien mellom 1.800 og 5.500 omdreininger.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer