VW Golf Sport er tilbake!

Noen kjenner kanskje igjen dette emblemet fra 80-tallet.

BARE I NORGE: VW Golf Sport er en spesialmodell som bare selges her i landet - og i begrenset antall. For vår del synes vi betegnelsen "Sport" er noe misvisende på en bil med 105 hestekrefter, selv om den er tøft utstyrt. Foto: JAN TORE KOPPERUD
BARE I NORGE: VW Golf Sport er en spesialmodell som bare selges her i landet - og i begrenset antall. For vår del synes vi betegnelsen "Sport" er noe misvisende på en bil med 105 hestekrefter, selv om den er tøft utstyrt. Foto: JAN TORE KOPPERUD Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I en bil med tilnavnet Sport forventer du kanskje relativt heftig ytelse? I nye Golf Sport kan de bare kalles greie, og da imponerer det kanskje ikke like mye.

Nye Golf Sport er utstyrt med den kjente 105 hesters TSI-bensinmotoren, som kombineres enten med en sekstrinns manuell girkasse eller sjutrinns DSG dobbelkløtsj-automat.

Til og med den elektriske versjonen av Golf er sprekere. Les vår test av den her.

Og hvor er så sporten? Hovedsaklig i måten bilen er utstyrt på.

Sporty


Ifølge importøren skal i det minste bilens kjøreegenskaper være sportslige, takket være et senket sportsunderstell og progressiv servostyring, akkurat som på Golf GTI.

Golf Sport har også tåkelys i støtfangeren foran, multifunksjonsratt i skinn og "titansort" sportsinteriør i stoffet "Melstripe". Bilen kan leveres i seks forskjellige farger.

Nylig fornyet Volkswagen Golfs lillebror, Polo.

Med får du også R-Line utvendig styling, som består av en spesiell frontstøtfanger med integrert frontspoiler, kanalskjørt, hekkskjørt med stor sort diffusor, hekkspoiler bak som på Golf R og R-Line emblem i grillen.

Golf R-Line:Velutstyrt

Bilen, som er i salg i skrivende stund, koster fra hundrelappen under 300.000 kroner, og skal selges i kun 200 eksemplar. Da har bilen bra med utstyr.

Dekkdimensjonene er 225/45-17 på såkalte Madrid-lettmetallfelger. Videre er Golf Sport utstyrt med adaptive bi-xenonlys med LED-kjørelys, mørke vinduer bak og mørke LED-baklykter som på GTI.

Fullt så spenstig som "fremtids-SUV-en" til Volkswagen, T-Roc, er den likevel ikke.

Bursdagsmodell

- Volkswagen Golf fyller 40 år i 2014, og dette markeres med en rekke nye versjoner av Golf, skriver produktsjef for Volkswagen Golf i Norge, Jan Tore Kopperud i en pressemelding.

- Her hjemme ønsket vi også å markere jubileumsåret med å gjenopplive den norske spesialmodellen Golf Sport. 2014-modellen av Golf Sport er en hyllest til kampanjemodellen fra 80-tallet, som var en kjempesuksess.

NB! "Sport"-emblemet må bestilles hvis man vil ha det på bilen, men det koster heldigvis ikke noe ekstra.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer