VW Golf stasjonsvogn: Der Plassmeister

VW Golf Stasjonsvogn imponerer på plass, selv i konkurranse med biler en klasse over.

SOM FORVENTET: Designen er Golf, akkurat som man må forvente seg.  Foto: LORD ARNSTEIN LANDSEM
SOM FORVENTET: Designen er Golf, akkurat som man må forvente seg. Foto: LORD ARNSTEIN LANDSEM Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den tradisjonelle stasjonsvogna er ikke hva den engang var. Det er som regel en litt mellomstor folkebil som Toyota Avensis, VW Passat og Ford Mondeo, alle tre skoleeksempler på trygg og traust stasjonsvogn med god plass. Og alle tre aldrende modeller.

I klassen under disse bilene har det liksom ikke vært det helt store utvalget, i hvert fall ikke hvis bilen også skal ha en del bagasjeromsplass. Og det er vel egentlig hele poenget med stasjonsvogn …

Men det finnes en bil som er enda mer norsk folkebil enn de tre jeg nevnte i innledningen. VW Golf. Men minuset med den er selvfølgelig manglende bagasjeplass. I hvert fall fram til dagens generasjon …

En ting imponerer stort

For idet jeg henter en splitter ny Golf i kledelig Pacific Blue Metallic med 122-hesters TSI bensinmotor og DSG-kasse, og utstyrt med Highline-utstyrspakken, er det en ting som umiddelbart imponerer meg idet jeg åpner opp luka bak: Bagasjeromsplassen. 605 liter. Tygg litt på det tallet. Vi snakker altså om en Golf, og 605 liter bagasjeromsplass er større enn Audi A6. Større enn Toyota Avensis. Større enn Ford Mondeo. Større enn Volvo V70. Med andre ord: 605 liter er et særdeles imponerende tall.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer