VW Golf SUV på vintertest

Det ser ut som det går fremover med de nye SUV-modellene til VW. På disse bildene kan man se noe som ligner på en høy og folkelig firehjulstrekker, men den har bare forhjulstrekk.

Publisert
Sist oppdatert

Konkurrentene i denne klassen, som for eksempel Toyota Rav4, Honda CR-V og Suzuki Grand Vitara selger svært godt, og Volkwagen har ikke vært med i dette segmentet i det hele tatt. Vi regner derimot med at disse bildene avslører at den tiden snart er forbi. Bilen på bildene er en Cross-variant av Golf Plus. Derimot er det lenge til Volkswagen vil konkurrere med firehjulsdrift i denne klasssen.

Forhjulstrekk

Golf Plus Cross kommer antagelig til høsten og er en høy og tøff variant av Golf Plus, akkurat som det finnes en Cross-modell av Polo. Begge disse modellene vil være uten firehjulsdrift. Videre høsten 2007 vil antagelig Volkswagen lansere en liten SUV-modell, en Touareg junior med firehjulsdrift. Mest sannsylig vil denne bilen hete Beduin. Volkswagen har allerede registrert dette varemerket. Etter det igjen kommer det en gatevariant av Concept A som enda ikke har fått noe navn.

Motorer

De nye modellene med firehjulsdrift vil være utstyrt med Haldex-kobling, som også brukes på en rekke Volkswagen- og Audi-modeller allerede. På motorfronten vil de antagelig bli tilgjengelig med de samme motorene som befinner seg i systemet i dag. 1,9 Tdi og 2,0 Tdi med henholdsvis 105 og 140 hestekrefter og 2.0 FSi med 150 hestekrefter vil nok bli basismotorene. DSG-girkasse kan også bli aktuelt i disse bilene. Andre motorer som GTI-motor med 200 hestekrefter og V6-motor med 250 hestekrefter vil bli for drømmere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer