VW Jetta er tilbake

Navnet Jetta er altså på vei tilbake. Siden forrige Jetta har Volkswagen forsøkt seg med både Vento og Bora. Disse små sedane har ikke vært noen stor suksess i Norge, men det hindrer ikke importøren i å prøve seg igjen.

Publisert
Sist oppdatert

Denne bilen kunne like gjerne hatt navnet Golf. Det hadde i hvert fall ikke dempet salget. Toyota og Renault har valgt motsatt løsning av det Volkswagen har gjort. Der heter hele kompaktklasse-gjengen Corolla og Megane. Volkswagen opererer med både Golf, Touran og nå Jetta.

Passat-golf

Jetta blir en fin kombinasjon mellom Passat og Golf. Det er fortsatt noen få som kjøper sedan, og vil man ha en litt mindre bil enn Passat er dette antagelig et greit valg. Bagasjerommet sluker likevel 527 liter, og bakseteryggen kan deles i forholdet 40:60.

Den nye Jetta er 4,55 meter lang (17,8 centimeter lengre enn Bora) og 1,78 meter bred (4,6 centimeter bredere enn Bora). Akselavstanden har økt med 6,5 centimeter og er nå 2,58 meter.

Motorer

I kjent stil får man tilgang til en rekke motorer og girkasser hos Volkswagen. Du har fire bensinmotorer og tre dieselmotorer. Med bensin på tanken kan man velge mellom 102, 115, 150 og 200 hestekrefter. 200-hesteren er den samme som sitter i Golf GTI. Kanskje Jetta blir en fin løsning for å få kjøre denne motoren uten å blø penger til forsikringsselskapene? Med diesel på tanken er det velkjente motorer med 105 og 140 hestekrefter samt den nye 170 hesteren.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.