VW med 0,1 liter per mil

Det ble i fjor kjent at VWs "sparebil" skal selges fra år 2010. Nå foreligger mer informasjon om "enlitersbilen".

Publisert
Sist oppdatert

I følge britiske Car Online begynner det nå å nærme seg produksjonsstart for Volkswagens "enlitersbil", det vil si den super-nøysomme bilen som klarer seg med en liter drivstoff per 100 kilometer - eller 0,1 liter på mila som vi ville si. Styreformannen i VW-konsernet bekreftet at bilen skal i produksjon, og nå har Car Online kommet med mer informasjon om selve produktet.

0,089 l/mil i 2002

Det har lenge vært kjent at VW har greid å lage en slik bil - den ble vist første gang i 2002 som konsept og det ble da offentliggjort at VW-sjefen Ferdinand Pîëch hadde kjørt bilen fra Wolfsburg til Hamburg med et snittforbruk på 0,089 liter per mil.

Turbodiesel-hybrid

Bilen var dengang utstyrt med en én-sylindret dieselmotor på 8,5 hestekrefter. Produksjonsbilen får istedet en kraftigere og mer raffinert to-sylindret turbodiesel-motor med et såkalt "mild-hybrid"-system som gjør det mulig å gå på strøm over kortere avstander. Girkassen skal være av sekvensiell motorsykkel-type. Bilen har to sitteplasser - en bak den andre som en tandem.

300 kg

I tillegg til en økonomisk drivkilde er to nøkler til suksess naturlig nok lav luftmotstand og lav vekt. Derfor har den sigarformede bilen den smale fasongen som, sammen med den strømlinjede profilen, sørger for en mye lavere aerodynamisk koeffisient enn dagens produksjonsbilder. I tillegg veier ikke bilen mer enn 300 kilo, og da er bilen utstyrt med kollisjonspute for føreren, blokkeringsfrie bremser og antiskrens-system (ESP). Den unike døren åpnes oppover som på et jagerfly. Det er benyttet diodeteknologi både på front- og baklyktene. Konseptet hadde kameraer i stedet for sidespeil - grunnet luftmotstanden. Det gjenstår å se om produksjonsbilen får det også.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer