VW med 0,24 l/mil

Etter småbilkonseptet Up! og elbilen derivert fra denne vises nå dieselhybriden og fireseteren Up! Lite.

VW med 0,24 l/mil
Publisert
Sist oppdatert

Tre dører, fire seter og to motorer, det er oppskriften på Volkswagens nye miljøutspill som - nok ikke tilfeldig - er vist i California - nærmere bestemt på bilmessen i Los Angeles.

Ulike miljøløsninger

Det er tydelig at Volkswagen i den overgangsfasen mot miljøvennligere transport som så vidt har begynt, velger å ikke legge alle eggene i én kurv. På relativt kort tid har de presentert supergjerrige konsepter basert på optimiserte forbrenningsmotor, BlueMotion-programmet er på plass, 100% batteridrevet elbil (e-Up!) er nylig vist og VW Golf Twin Drive med en annen type hybridløsning har lenge stått på VWs konseptmeny.

Flere faktorer

Men her dreier det seg altså om det nye konseptet Up! Lite. For å få til det lave normforbruket som oppgis til 0,244 liter per mil har man valgt lett vekt, dieselbasert hybridløsning og lav luftmotstand inspirert av Frankfurt-konseptet L1 (her er Cd-verdien 0,237 og frontalarealet ser ikke ut til å være allverden). Bilen har selvsagt start/stopp-system (forbrenningsmotoren slår seg av når bilen står stille) og regenerering av energi fra bremsekraften.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer