Volkswagen T-Cross på veien

VW med helt ny SUV i en ny kategori

Det har vært testkjøring av Volkswagens hittil minste SUV, en crossover ved navn T-Cross, som plasserer seg størrelsesmessig under T-Roc.

I STORE TREKK: Skissen viser design-ingrediensene som er delvis skjult av kamuflasje på testbilene, men selvsagt er bredde og hjulstørrelse overdrevet på tegningen. Illustrasjon: Volkswagen
I STORE TREKK: Skissen viser design-ingrediensene som er delvis skjult av kamuflasje på testbilene, men selvsagt er bredde og hjulstørrelse overdrevet på tegningen. Illustrasjon: Volkswagen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Dette er faktisk den tredje nye SUV-en Volkswagen presenterer på under 18 måneder, etter den kompakte T-Roc og den svære Touareg av tredje generasjon. Og det er heller ikke lenge siden andre generasjon Tiguan og storebror, 7-seteren Tiguan Allspace, ble lansert.

Og flere skal det bli - som for eksempel produksjonsversjonen av den helelektriske ID Crozz.

Med andre ord: Den tyske giganten, som inntil 2008 var en helt marginal SUV-aktør, er plutselig blitt en av de virkelig store på området. Og med VW-konsernets øvrige produsenter, Audi, Skoda, Seat, Porsche og Lamborghini, vil VW-gruppen snart ha hele 18 SUV-modeller på det europeiske markedet.

Denne nykommeren entrer den minste SUV/Crossover-kategorien, som består av småbilbaserte biler som er mer høyreiste, har bedre fremkommelighet og bedre plass enn de typiske småbilene.

Nissan Juke, med sin underlige fremtoning, var av de første i denne klassen hvis vi ser bort fra eldre modeller fra Suzuki og Daihatsu. Senere var Peugeot og Renault på banen med 2008 og Captur og den første modellen fra VW-konsernet prøvekjørte vi i fjor: Seat Arona.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer