VW med Prius-konkurrent?

Første gang vi omtalte Volkswagens dieselhybrid, forelå det ingen bilder. Nå kan du studere den her, sammen med mer teknisk informasjon.

Publisert
Sist oppdatert

Utseendet er kanskje ikke det mest spennende siden en eventuell produksjonsversjon uansett vil være bygget på neste generasjon Golf. Utstillingsbilen er basert på dagens Golf, i femte generasjon. Et par bilder gjør uansett nyheten mer levende og enkelte grep er det trolig at vi finner også på en kommende produksjonsvariant.

75 til 27 hk

Dessuten kan vi benytte anledningen til å oppsummere de tekniske dataene som vi nå kjenner i større detalj. Dieselmotoren er en tresylindret 1,2-liter med 75 hestekrefter og 180 newtonmeter. Denne er i stand til å drive bilen alene, men støttes av en elektromotor på 27 hestekrefter og 140 newtonmeter som også kan fungerere selvstendig i enkelte situasjoner.

Syvtrinns DSG

Overføring av kreftene til fremhjulene går via den nyeste versjonen av Volkswagens dobbelkløtsjkasse DSG med hele syv trinn.

89 gram CO2

Resultatet er et blandet forbruk på 0,34 liter per mil med 89 tilhørende gram CO2.

Samarbeid

Batteriet er av den eldre Nikell-metall-typen og veier 45 kilo. Dette lades under nedbremsing, trilling og kjøring med kraft fra dieselmotoren når det er nødvendig. Elektromotoren fungerer altså som en dynamo slik at batteriet lades når strømnivået er lavt. I tillegg sørger den for å starte dieselmotoren som slukkes når bilen står stille, for eksempel under køkjøring.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer