VW Vizzion er vist:

VW med Tesla-killer

Med denne bilen skal VW feie Tesla av banen.

SATSER TUNGT: VW-sjef Herbert Dies lover en million elbiler i året fra VW-konsernet innen 2025. Den nye luksusbilen, som i dag går under navnet ID Vizzion, skal bidra til dette når den kommer i 2022. Foto: Rune Korsvoll
SATSER TUNGT: VW-sjef Herbert Dies lover en million elbiler i året fra VW-konsernet innen 2025. Den nye luksusbilen, som i dag går under navnet ID Vizzion, skal bidra til dette når den kommer i 2022. Foto: Rune Korsvoll Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

VW ID Vizzion viser hvordan den tyske bilprodusentene skal ta den tøffe kampen mot Tesla om tronen blant luksuriøse elbiler.

Den er lengre enn Tesla Model S, får en rekkevidde på 665 kilometer og to elektromotorer som til sammen yter 305 hester.

Minuset er at den ikke kommer på veien før i 2022.

Nummer fire

Foreløpig blir den vist som konseptbilen ID Vizzion på bilutstillingen i Genève denne uken. Dette er det fjerde elbil-konseptet i ID-familien som VW viser fram.

Fra før vet vi at den nye folkevognen ID kommer i 2019 og at SUV-en ID Cross og familiebilen ID Buzz kommer i 2020.

ID Vizzion blir en stor familie-sedan, større enn VW Passat og med innvendig plass som VWs luksusbil Phaeton. I tillegg til at den blir helt elektrisk, er den også klargjort for autonom kjøring på nivå 5.

Det vil si at bilen klarer seg helt på egen hånd og kan hente bestemor på togstasjonen når du ber den om de fra app-en på mobiltelefonen.

Den dagen det slutter å snø i Norge, kan det tenkes dette også fungerer her hjemme. Bilen er nemlig avhengig av å ”se” veimerkingen for å ta seg fram på egen hånd.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer