VW overrasker med Taigun

Sjonglerer du litt med bokstavene i TIGUAN, får du lett TAIGUN. Det har VW gjort her.

Her er VW Taigun, SUV-en som Volkswagen har plassert under Tiguan i modellspekteret sitt. Den er faktisk kortere enn en Polo. De fleste vil ha lagt merke til at Taigun er et enkelt anagram av Tiguan... Foto: Volkswagen
Her er VW Taigun, SUV-en som Volkswagen har plassert under Tiguan i modellspekteret sitt. Den er faktisk kortere enn en Polo. De fleste vil ha lagt merke til at Taigun er et enkelt anagram av Tiguan... Foto: Volkswagen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De som følger med på DinSide vil ha lagt merke til at vi har bragt noen artikler om kommende SUV-er fra VW, og det er tydelig at de innen konsernet akter å utdype SUV-emnet til det ytterste, fra det minste og enkleste til det største og mest sofistikerte.

Ultra-kompakt

Det er ikke bare i den nedre enden av skalaen merket Volkswagen opererer - med mastodonten Touareg har de til og med greid det kunststykket å posisjonere en Volkswagen som premium-bil.

Men i dette tilfellet snakker vi liten SUV - ja den er faktisk ikke lengre enn en Polo, denne Taigun som VW nettopp har avduket på en av de mer eksotiske bilmessene - nemlig den i São Paulo, i Brasil.

Les også om VW Golf Alltrack!

Friske takter

Enkelt og oversiktlig: Interiøret i VW Taigun. Foto: Volkswagen
Enkelt og oversiktlig: Interiøret i VW Taigun. Foto: Volkswagen Vis mer


Ellers er det ikke mye vi kan si om bilen annet enn å kommentere utseendet ut fra bildene dere kan se her, samt å gjengi de data VW har frigitt gjennom en pressemelding. På det estetiske plan er Volkswagens nyeste designtemaer selvsagt til stede, og dette er en bil som plukker opp forsøkene på å nærme seg ungdomskilden, som ble innledet med småbilen up!.

Friske farger og noe som kan minne om en gjentolket buggy-lignende designfilosofi preger interiøret, med sine geometriske strukturer.


Fra Cross Coupé til neste Tiguan

Formgivningen for øvrig følger en rød tråd fra den gang VW viste sitt konsept Cross Coupé i Tokyo for nesten et år siden. Den går igjen på bildet vi publiserte i sommer av det som ser ut til å bli neste generasjon Tiguan. Som vi ser går rettere linjer enn tidligere igjen både i eksteriøret og inne i bilen.

Liten, men stor

VW understreker det idémessige slektskapet mellom up! og Taigun; begge vil være kule, og de er "små på utsiden og store på innsiden". (En kollega skrev for noen år siden om en slik smart småbil at den faktisk var større inni enn utenpå, men der må vi sette ned foten: Noe slikt er rett og slett ikke fysisk mulig"...

Få med deg testen av VW up!

Plass innvendig

Mer seriøst: Utvendig er faktisk Taigun godt under fire meter lang - 386 centimeter temmelig nøyaktig. Bredden er 173 centimeter og akselavstanden relativt lang - 247 centimeter - noe som indikerer prioritet til innvendig plassutnyttelse. Bagasjerommet skal romme 280 liter - nesten en kubikkmeter med baksetet nedfelt. Bakluken åpnes i to partier - de øverste to tredjedeler oppover, og den nederste tredjedelen nedover.

Sprek

Foto: Volkswagen
Foto: Volkswagen Vis mer


Det er interessant å notere at VW introduserer en ny tresylindret motor med én liter slagvolum, men med 110 hestekrefter og 175 newtonmeter - takket være turbo - burde den være sprek nok. Ja, faktisk fremstår den som mer enn det ifølge de offisielle tallene: Den lette bilen - Taigun veier ikke mer enn 985 kilo - skal klare 0-100 km/t på bare 9,2 sekunder og toppfarten er 186 kilometer i timen.

Kommer den?

Det er det vi vet om VW Taigun foreløpig - den presenteres som konseptbil, men Volkswagen legger ikke skjul på intensjonene om å sette den i produksjon - dersom publikums reaksjoner på denne blir positive.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer