VW Passat 1,6 1997: Tomgangsproblem

Publisert
Sist oppdatert

Bilmerke: Volkswagen
Modell: Passat
Motor: 1.6 Bensin
Årsmodell: 1997
Kilometerstand: 106.000

Problem: Tomgangsproblem
Hei! Ved kaldstart øker turtallet veldig og motoren tikker. Men legger seg straks jevnt på rundt 900 o/min. Bilen hopper/fusker og vibrerer kraftig en god stund hvis jeg ikke gir gasspåslag ved start. Sikkert ikke lett å gi noe klart svar på dette her, men det er helt klart noe som ikke stemmer. Motoren går helt fint igjen bare etter litt gass som sagt. Har prøvd etter råd å la tenningen stå på ca 20 sek før start. Det har funka ved et par anledninger, men lurer på om det var ren tilfeldighet og ikke har noe med at "hjernen" trenger tid på å tenke. Det kan kanskje være mye, men hva burde jeg få sjekket? Bilen skal jo vel gå på jevn på tomgang etter start uten å måtte ruse motoren. På forhånd takk for svar.

Svar: At motoren tikker må bety at den ikke får opp oljetrykket når motoren er kald. Du kan prøve å få renset oljekanaler og hydrauliske ventilløftere med en motorrens, men du må kanskje få renset i bunnpanna og oljesilen manuelt. At motor ikke går reint ved oppstart kan komme av feil på temperaturføler eller i andre komponenter. Skittent spjeldhus og tomgangssystem kan også være en årsak til turtallsproblemer.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer