VW Passat 1,8T 2000: Periodisk feil?

Publisert
Sist oppdatert

Bilmerke: VWModell: PassatMotor: 1,8TÅrsmodell: 2000Kilometerstand: 150000

Problem: Periodisk feil?Jeg hadde min Passat 1.8t, en 2000-modell, inn til 150.000 km service og ba de fikse en periodisk feil der displayet varslet STOP med store bokstaver, og ABS-lampen lyser konstant mens bremselampen blinker (men bremsene virker tilsynelatende greit).

Verkstedet fortalte at basert på diagnostikk at lambdasonden måtte byttes, og at dette var sannsynlig årsak til sensor-feil på bremsene også. Feil på en ting kunne dra med seg mange andre sensor-feil også. Etter å ha byttet mente de feilen var borte - computeren ga null feil.

Det var den ikke, og jeg fikk i mellomtiden også konstatert at ABS faktisk slutter å virke når lampen lyser. Etter ytterligere 2 besøk hos verkstedet har de sjekket alle sensorene og kontakter inn til computeren og mente feilen var borte. De mener nå å ha gjort alt de kunne, og at bare Møller vil kunne fikse det de nå tror kan være årsaken: at computeren har fått en kodefeil som gjør at sensoren slår ut feil.

De kaster med andre ord inn håndkledet, og jeg lurer nå på om bytte av lambda-sonde var rimelig koblet med bremselampe-feilen jeg fortsatt har. Og hvis ikke, er det likevel naturlig å bytte den rundt 150.000 uten at jeg har hatt problemer med start, ujevn aksellerasjon el.l?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer