VW Passat 1.8T

Volkswagen Passat ble den tredje mest solgte bilmodellen i Norge i fjor. Hvorfor?

Publisert

Da klokkene kimte sine siste slag i det forrige årtusen, var det klart at VW Passat ble den tredje mest solgte bilmodellen i 1999, med en markedsandel på 4,4 prosent. Øverst på pallen ruvet slektningen VW Golf med en markedsandel på 5,8 prosent, og på andreplass kom Opel Astra med 4,5 prosent.

I forhold til 1998 er dette et hakk ned på stigen for Passat: i 1998 havnet nemlig Passat på andreplass over den mest solgte bilmodellen i Norge.

Vår testbil

Vår testbil, en 1.8 5VT sedan, hadde utstyrnivå Highline, som er det høyeste utstyrnivå tilgjengelig i Passat. Grunnmodellen med denne motoren har utstyrnivå Comfortline og koster 289.600 kroner. Med utstyrnivå Highline koster sedanmodellen med denne turbomotoren 302.700 kroner. I tillegg hadde vår testbil en såkalt teknikkpakke, som innebærer alarm, fjernkontroll av sentrallås, kjørecomputer med utvendig temperaturmåler og 12 Volts stikkontakt i bagasjerommet -- som bringer prisen på vår testbil opp i 306.800 kroner.

Familievennlig?

Passat er kjent for komfort, plass og et visst familieapell. Vi vil likevel sette et par spørsmålstegn ved familievennligheten ved denne bilen, i avsnittet om plass og komfort.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer