VW Passat er årets bil i Europa!

I år blir det antakelig relativt lite diskusjon omkring vinnervalget.

DET BLE PASSAT: Her holder utviklingssjefen i Volkswagen, Heinz-Jakob Neusser, stolt frem Car of the Year (COTY)-trofeet foran familiebilen som ble årets vinner. Foto: FRED MAGNE SKILLEBÆK
DET BLE PASSAT: Her holder utviklingssjefen i Volkswagen, Heinz-Jakob Neusser, stolt frem Car of the Year (COTY)-trofeet foran familiebilen som ble årets vinner. Foto: FRED MAGNE SKILLEBÆK Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Volkswagen Passat stakk av med en overbevisende seier i årets avstemining over Årets Bil i Europa (COTY).

Nesten 100 poeng skilte vinneren fra bilen som kom på annen plass, franske Citroën C4 Cactus. Passat endte opp med 340 poeng - Cactus fikk 248.

På bronseplass kom det nok en tysker, rettere sagt Mercedes-Benz C-klasse som endte på 221 poeng.

Storfornøyd importør

- Det er selvsagt utrolig gjevt, sier Anita Svanes - kommunikasjonssjef for Volkswagen Norge, til Dinside når vi får tak i henne på telefonen fra Genève. - Dette er jo den største kåringen i sitt slag og vi er naturligvis veldig stolte over utmerkelsen.

På spørsmål om det var et ventet resultatet er svaret klart:

- Det var på en måte forventet. For selv om vi ikke kunne være sikre på seier, var vi sikre på at bilen hadde gode vinnersjanser, sier Svanes, og trekker spesielt fram den gode plassen, innovative løsninger og kjøreegenskaper.

Da vi testet den fremhevet vi selv hvor gjennomarbeidet bilen er med tilnærmet premium-følelse, at den har fått enda bedre plass, forbedret komfort og bedre kjøreegenskaper.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer