VW Passat på amerikansk

Stor og sterk, men uoppnåelig.

VW Passat på amerikansk
Publisert
Sist oppdatert

Bilutstillingen i Detroit er sparket i gang. Nyhetene står i kø, og langt foran i køen står en bil fra VW. I utgangspunktet er den en mellomklasse sedan, som i størrelse skal ligge et hakk over bilen vi kjenner som Passat, men være litt mindre enn flaggskipet Phaeton igjen. Men hva skal den nyfødte hete? Navnet er bestemt, og bilen skal hete Passat.

Ny Passat CC lanseres i november

For USA og Kina

Denne versjonen av Passat skal i første omgang lages for USA alene, men på sikt havner den også i det kinesiske markedet. Antagelig tar VW den med på bilutstillingen i Shanghai i påsken. Produksjonen settes til å begynne med i gang på VW sin fabrikk i Chattanooga (Tennessee) i USA. Etter hvert spørs det om den ikke skal produseres i Kina også.

Her finner du vår versjon

Kjente drivverk

Under panseret vil de fleste amerikanske kundene velge en velkjent motor, en 2,5-liters rekkefemmer på 170 hk. Dette er økonomimodellen ”over there”, og sitter også i amerikanske VW Golf. Denne kan leveres i kombinasjon med en 6-trinns manuell girkasse, eller en 6-trinns automat. Foruten 2,5-literen kan bilen også fås med en 2-liters TDI diesel, men foreløpig er ikke diesel et veldig populært alternativ i den delen av verden. Også denne kan leveres med valgfritt manuell eller automatkasse, i dette tilfellet en DSG. For de som kjører den typiske amerikanske linjen blir bilen også tilgjengelig med en 3,6-liters V6 på 280 hk, men det er ventet at 2/3 av kundene vil velge 2,5-literen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer