VW Passat på amerikansk

Stor og sterk, men uoppnåelig.

VW Passat på amerikansk
Publisert
Sist oppdatert

Bilutstillingen i Detroit er sparket i gang. Nyhetene står i kø, og langt foran i køen står en bil fra VW. I utgangspunktet er den en mellomklasse sedan, som i størrelse skal ligge et hakk over bilen vi kjenner som Passat, men være litt mindre enn flaggskipet Phaeton igjen. Men hva skal den nyfødte hete? Navnet er bestemt, og bilen skal hete Passat.

Ny Passat CC lanseres i november

For USA og Kina

Denne versjonen av Passat skal i første omgang lages for USA alene, men på sikt havner den også i det kinesiske markedet. Antagelig tar VW den med på bilutstillingen i Shanghai i påsken. Produksjonen settes til å begynne med i gang på VW sin fabrikk i Chattanooga (Tennessee) i USA. Etter hvert spørs det om den ikke skal produseres i Kina også.

Her finner du vår versjon

Kjente drivverk

Under panseret vil de fleste amerikanske kundene velge en velkjent motor, en 2,5-liters rekkefemmer på 170 hk. Dette er økonomimodellen ”over there”, og sitter også i amerikanske VW Golf. Denne kan leveres i kombinasjon med en 6-trinns manuell girkasse, eller en 6-trinns automat. Foruten 2,5-literen kan bilen også fås med en 2-liters TDI diesel, men foreløpig er ikke diesel et veldig populært alternativ i den delen av verden. Også denne kan leveres med valgfritt manuell eller automatkasse, i dette tilfellet en DSG. For de som kjører den typiske amerikanske linjen blir bilen også tilgjengelig med en 3,6-liters V6 på 280 hk, men det er ventet at 2/3 av kundene vil velge 2,5-literen.


Så lik, men så ulik

Ikke en eneste karosseriplate er lik den Passat som finnes i vårt marked. Det ligger nesten i sakens natur, så lenge de ikke er like store. Lengden er oppgitt til 4.87 meter, mot vår som er 4,76. Akselavstanden er oppgitt til 2,8 meter, men den europeiske måler 2,7. Også bredden har fått sitt, for bilen er 1,3 cm bredere enn den Passat vi kjenner, som er 1,82 meter. Dette gjør faktisk amerikanske Passat større i fysiske mål enn Skoda Superb er i Europa. Bagasjerommet i amerikanske Passat er oppgitt til 529 liter.

Også Phaeton må fornyes

Ikke for å strø salt i såret , men selv om bilen er stor og sterk, så blir den rimelig. Utsalgsprisen er estimert til 20.000 amerikanske dollar, noe som er rundt 120.000 norske kroner, og da med 170-hesteren under panseret.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer