VW Polo 1,4i 1999: Får ikke startet bilen

Publisert
Sist oppdatert

Bilmerke: VW
Modell: Polo
Motor: 1,4 60 HK
Årsmodell: 1999
Kilometerstand: 55.000

Problem: Får ikke startet bilen. Den har en startsperre som lader ut bilen. Startsperren ble ladet i slutten av oktober 2007. Det ble bedt om at startsperren skulle kobles ut, men fikk beskjed av verksted at det ikke var mulig. Stemmer det? Hva kan gjøres med startsperreproblemet?

Svar: Startsperren skal ikke lade ut bilen som du skriver, men hindre at motoren starter. Det skal den gjøre ved å kutte strømmen til bensinpumpe, tenning og dyser på noen biler. Av og til kan det hende at kontakten mellom antenne rundt tenningslås og selve styreenheten for startsperre blir dårlig og vi må skifte ut deler eller reparere kontakter. Å lade startsperre vil nok heller bety å programmere, og dette vil nok i noen tilfeller også være nødvendig. Nøkler kan slutte å fungere på grunn av at man mister dem i bakken eller ødelegger dem på andre måter. Å koble ut en startsperre vil nok være vanskelig da denne jobber sammen med bilens styreenhet for innsprøyting.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer