VW Polo R WRC: En super-GTI

Med 40 hester mer enn Polo GTI blir Polo R WRC i gateversjon den mest eksklusive Poloen til nå.

Råskinnet Polo R WRC innvendig: Så heftig som et Polo-interiør kan gjøres? Vel... Rattet er jo sporty, da. Foto: VW
Råskinnet Polo R WRC innvendig: Så heftig som et Polo-interiør kan gjøres? Vel... Rattet er jo sporty, da. Foto: VW Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For litt over to år siden, i mai 2011, kunne vi fortelle at Volkswagen klargjorde sitt våpen i kampen om verdensmesterskapstittelen i rally.

Volkswagens nye råtass het VW Polo R WRC. Bilen har siden vært i aksjon rundt om i rallyløypene og ligger i skrivende stund på første plass i rally-verdensmesterskapet (WRC), med Sébastien Ogier som fører og Julien Ingrassia som kartleser. Rallybilen er utstyrt med en 1,6-liters motor på 300 hestekrefter.

TEST: Citroën DS3 Racing

"Sivil" versjon

I fjor annonserte Volkswagen at det skulle lanseres en gateversjon av den lille sprekingen. 4. juli i år offentliggjorde den tyske bilprodusenten en strøm av bilder av nykommeren, som vi viser i albumet nedenfor. Det nærmer seg nemlig lansering av den lille "super-GTI"-en, som plasserer seg klart over allerede eksisterende Polo GTI når det gjelder ytelser.

VW Polo GTI: Snedig kvikkas

40 hester mer enn GTI

Ingen downsizing når det gjelder Polo R. I motsetning til GTI, som henter 180 hester fra en 1.4 TSI-motor, brukes en klassisk 2-liter i Polo R WRC. Den tas det 220 hestekrefter ut av, og et dreiemoment på 350 newtonmeter. Motoren er koblet til en sekstrinns manuell girkasse. 0 til 100 går unna på 6,4 sekunder og toppfarten oppgis til 243 kilometer i timen. Ikke verst for en liten Polo!

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer