VW presenterer e-Golf

Så vises den omsider frem for publikum med brask og en smule bram. Her er den elektriske Golfen.

Volkswagen viser frem den elektriske Golf - e-Golf - på standen i Frankfurt, og kan dermed allerede skilte med to elbiler i stallen. Foto: Newspress
Volkswagen viser frem den elektriske Golf - e-Golf - på standen i Frankfurt, og kan dermed allerede skilte med to elbiler i stallen. Foto: Newspress Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Selvsagt er det på hjemmebane, under årets store bilfest i Frankfurt, at Volkswagen avduker sin elbil nummer to.

For som vi nylig kunne fortelle er det småbilen e-up! som har fått æren av å være først ute som batteridrevet modell hos den tyske gigant-produsenten.

Les om e-up! her

Her er e-Golf!

Men nå begynner alvoret for en langt større kundegruppe. Selveste Golf vises i elektrifisert utgave. Det har lenge rullet prototyper av elektrisk Golf på europeiske veier til testformål, men nå nærmer altså produksjonen seg. Mens prototypene var basert på forrige generasjon Golf, er det selvsagt den nye - og i utgangspunktet mye lettere - Golf som er gjenstand for elektrifisering for massemarkedet.

Vi har kjørt den elektriske Golf

e-Golf i Frankfurt:

Spesifikasjonene på den ferdige e-Golf er ganske nær opp til dem vi kunne liste opp for Golf Blue e-motion, som prototypen het. De er likevel en del forbedret.

190 kilometer på en lading

Det viktigste for mange først: Rekkevidden. Med oppgitte 190 kilometer befinner vi oss omtrent på nivå med Nissan Leaf. Likeledes er effekten på 85 kilowatt / 115 hestekrefter nær Leafs 109. Volkswagen oppgir et energiforbruk på 1,27 kWt per mil ved blandet kjøring. Bilen akselererer raskt, og bruker 10,4 sekunder fra 0 til 100 kilometer i timen. Derimot har den en toppfart begrenset elektronisk til 140 kilometer i timen. Det er ingen hemmelighet at over det nivået forsvinner gjenværende rekkevidde som dugg for solen, om ikke ennå raskere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer