VW Robust

Navnet lover i hvert fall at dette skal være en tøff bil.

Foto: Automedia
Foto: Automedia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Volkswagen har jobbet med å utvikle en tøffere terrengbil. Denne bilen, som man foreløpig kaller Robust, skulle også bli til en tøffere SUV/terrengbil enn Touareg. Det vil si en bil med tøffere innmat og en annen drivlinje enn det vi kjenner i dag. Denne terrengbilen er skrinlagt, men pick-upen er på vei.

Vi regner med at bilen kommer med ulike hytter, to- og firedørs, og at den derfor også vil få ulike planlengder. Det er også snakk om to versjoner drivlinje hvor tøffingen har bakhjulsdrift med mulighet for å koble om til firehjulsdrift manuelt. Den litt snillere versjonen får firehjulsdrift ved hjelp av en Torsen-differensial.

Motormessig ligger det an til toliters TDI-motorer med 140 og 170 hestekrefter og manuell girkasse.

Luksusversjoner av Robust med større motorer og automatkasser ligger litt frem i tid.

Konkurrenter

Når Volkswagen kommer på markedet med denne bilen vil de få flere harde konkurrenter å bryne seg på. Fra før finnes nemlig slagere som Toyota Hilux, Nissan Navara og Isuzu D-Max. Kundene i dette segmentet er kresne, og det er ytelser, kvalitet og råkjør med tungt lass og stor henger som vektlegges mest.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer