VW satser på kvinne i ørkenrally

En av de største eventyrene for alle motorsportsentusiaster er Paris-Dakar. I år heter løpet 2003 Telefónica – Dakar, og har fått en helt ny rute.

Publisert
Sist oppdatert
VW satser på kvinne i ørkenrally

VW satser på kvinne i ørkenrally

  1. Store bilder
Jutta Kleinschmidt
Jutta Kleinschmidt Vis mer
VW satser på kvinne i ørkenrally


Løpet starter 1. januar i Marseille, men det er først når selskapet for flyttes til Afrika at utfordringene starter. Her er det mer eller mindre ikke grenser for hva man kan møte av uforutsette problemer og særlig amatørene uten hjelpeapparat møter ekstreme utfordringer i sanddynene.

Ny rute

I tillegg til Frankrike og Spania går turen gjennom Tunis, Libya og Egypt med målgang i Sharm El Sheikh. Løpet har altså fått en helt ny rute og har geografisk lite til felles med det tidligere Paris-Dakar.

Langt

På 18 dager skal det kjøres 8.552 kilometer. 3.306 kilometer er transportetapper og 5.216 kilometer er spesialetapper. Den lengste dagsetappen kommer på en av de siste dagene og strekker seg fra Abu Rish til Sharm El Sheikh. Den er 823 kilometer lang.

Tre biler

Volkswagen stiller med tre biler og ”førstebilen” kjøres av en kvinne. Jutta Kleinschmidt skal ratte en bakhjulsdrevet Tarek med TDI-motor. Jutta Kleinschmidt har lang erfaring i motorsport og vant Paris-Dakar i 2001.

Bilen hun skal kjøre er en VW Tarek med en firesylindret, 1,9-liters TDI-motor hvor effekten er 218 hestekrefter. Dreiemomentet er 390 newtonmeter og motoren er montert på langs midt i bilen. Drivstofftanken er på hele 250 liter-.

Tarek har omtrent den samme lengden som en mellomklassebil. Den er 4,6 meter lang og hele 2,2 meter bred og 1,8 meter høy.

Gå ikke glipp av store bilder av VW Tarek på denne lenken.

Billedspesialer

Flere lekre billedspesialer finner du her

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer