VW-skandalen brer om seg

Men den representerer lite nytt, bare et enormt omfang.

Volkswagen: 11 millioner biler har fått et tilleggsprogram som lurer testmetodene for NOx-utslipp.  Foto: VOLKSWAGEN
Volkswagen: 11 millioner biler har fått et tilleggsprogram som lurer testmetodene for NOx-utslipp. Foto: VOLKSWAGEN Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Forrige uke ble det kjent at Volkswagen har satt inn et program i flere av sine firesylindrede dieselmodeller i USA, som sørger for å redusere utslippet av NOx i de øyeblikk hvor bilene blir målt på utslipp.

Til å begynne med var det snakk om 482.000 biler, men i dag går VW ut og forteller at så mange som 11 millioner biler verden over har denne programvaren installert.

Det var det amerikanske miljødirektoratet Environmental Protection Agency (EPA) som offentliggjorde saken, og Volkswagens store far, Martin Winterkorn, gikk raskt ut med en innrømmelse, hvorpå han la seg paddeflat.

Les mer hos DB.no: Går VW-sjefen av etter skandalen?

Programmet er installert for å klare de strenge utslippskravene i deler av USA, og det var nettopp EPA som fikk VW til å erkjenne sine synder.

Saken kom på bordet ved at EPA krevde en forklaring fra VW på hvorfor bilene på gaten hadde så mye høyere utslipp enn de hadde i laboratorietestene. VW fikk valget om å komme med en forklaring, eller å miste godkjennelsen til å selge alle dieseldrevne 2016-modeller i USA, melder Automotive News.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer