VW Tiguan XL på vei

Automedia har laget et bilde av VW-SUV-en som ventes i 2015. Tiguan XL, kalles den.

Her ser vi Automedias datagenererte bilde av den kommende 7-seteren fra Volkswagen, VW Tiguan XL. Den vil plassere seg mellom Tiguan og Touareg. Foto: Automedia
Her ser vi Automedias datagenererte bilde av den kommende 7-seteren fra Volkswagen, VW Tiguan XL. Den vil plassere seg mellom Tiguan og Touareg. Foto: Automedia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Volkswagen kom sent, men mange vil hevde godt, inn på folke-SUV-markedet. Det skjedde i 2008. Da kom Tiguan i salg og det var slutt på den asiatiske dominansen dette, frem til da nisjepregede, markedet hadde kjent.

Slik gikk det da vi testet dengang nye Tiguan mot to premium-konkurrenter

Norgesbilen er SUV

I dag flommer markedet nærmest over av folke-SUV-er og denne bilklassen er blitt Norges største - foran de "folkekjære" familiestasjonsvognene. Tiguan, fortsatt bestselgende i klassen i fjor, må for øvrig nå se seg slått på salgsstatistikken av noen av nykommerne. Disse er ledet an av fjerde generasjon av bilen som startet det hele - Toyota RAV4.

Les vår test av nye Toyota RAV4 her!

Ny Tiguan til neste år

Dagens VW Tiguan ble oppgradert i 2011, etter tre år. Folke-SUV-en ble i den forbindelse cirka 100.000 kroner rimeligere enn tidligere, noe som selvsagt bidro til at salget skjøt fart. Neste generasjon har altså litt av en referanse å leve opp til.

Skal man dømme etter reaksjonene som ble konseptbilen Cross Coupé til del da den ble vist første gang - faktisk på bilutstillingen i Tokyo høsten 2011 - lover det godt også for neste generasjon Tiguan.

Det forventes at denne vil komme i løpet av 2014 - vi tipper Tiguan generasjon 2 vil bli vist på Paris-utstillingen neste år som 2015-modell. Da kommer VW til å diversifisere sitt modellprogram - det er til og med mulig det kommer en sporty, kupé-formet versjon av neste Tiguan.

Uansett er det planlagt å tilby den i en kort og en lengre versjon; sistnevnte antar vi vil hete Tiguan XL. Med lengre akselavstand kan den få større bakdører og et ekstra sidevindu - samt en tredje seterad, som Mitsubishi Outlander. Den vil altså være større enn standard Tiguan, men mindre enn den ruvende VW Touareg.

Les vår test av nye Mitsubishi Outlander


Fetter av Macan?

Mindre enn Touareg - det minner oss om noe: Nemlig Porsches kommende SUV, Macan. Den er mindre enn Cayenne, altså i mellomstørrelse. Det ville ikke forbause oss om denne har en del felles konstruksjonsmessige trekk med Tiguan XL.

Les også: Porsche Macan på vei

Mindre motorer, hybrid

Når det gjelder motorisering og transmisjoner går vi ut fra at de mest moderne og kompakte motorene vi kjenner i dag vil fortsette å gjelde og at downisizing-trenden bare vil forsterke seg.

En viss vridning mot bensin på bekostning av diesel kan forventes da de neste utslippskravene når det gjelder partikler og NOx er så pass strenge at dieselteknologien vil fordyres relativt sett mer enn bensinteknologien. En hybridversjon vil finne sin naturlige plass i modelltilbudet.

Vi kommer tilbake med mer informasjon når utskiftingen av den fortsatt populære Tiguan generasjon 1 nærmer seg.

VW viser ny SUV som er mindre enn Tiguan

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer