VW Tiguan XL på vei

Automedia har laget et bilde av VW-SUV-en som ventes i 2015. Tiguan XL, kalles den.

Her ser vi Automedias datagenererte bilde av den kommende 7-seteren fra Volkswagen, VW Tiguan XL. Den vil plassere seg mellom Tiguan og Touareg. Foto: Automedia
Her ser vi Automedias datagenererte bilde av den kommende 7-seteren fra Volkswagen, VW Tiguan XL. Den vil plassere seg mellom Tiguan og Touareg. Foto: Automedia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Volkswagen kom sent, men mange vil hevde godt, inn på folke-SUV-markedet. Det skjedde i 2008. Da kom Tiguan i salg og det var slutt på den asiatiske dominansen dette, frem til da nisjepregede, markedet hadde kjent.

Slik gikk det da vi testet dengang nye Tiguan mot to premium-konkurrenter

Norgesbilen er SUV

I dag flommer markedet nærmest over av folke-SUV-er og denne bilklassen er blitt Norges største - foran de "folkekjære" familiestasjonsvognene. Tiguan, fortsatt bestselgende i klassen i fjor, må for øvrig nå se seg slått på salgsstatistikken av noen av nykommerne. Disse er ledet an av fjerde generasjon av bilen som startet det hele - Toyota RAV4.

Les vår test av nye Toyota RAV4 her!

Ny Tiguan til neste år

Dagens VW Tiguan ble oppgradert i 2011, etter tre år. Folke-SUV-en ble i den forbindelse cirka 100.000 kroner rimeligere enn tidligere, noe som selvsagt bidro til at salget skjøt fart. Neste generasjon har altså litt av en referanse å leve opp til.

Skal man dømme etter reaksjonene som ble konseptbilen Cross Coupé til del da den ble vist første gang - faktisk på bilutstillingen i Tokyo høsten 2011 - lover det godt også for neste generasjon Tiguan.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer