VW Westfalia tilbake

Den svært populære campingbilen skal produseres igjen - av Lego.

VW Westfalia tilbake

Noen hos Lego må ha bilinteresse. Nå har de nemlig gått til det skrittet å lage en modell av VW Westfalia Camper. Legos modell er basert på en VW-buss som har fått ombygningen fra Westfalia montert, og som gjør bussen om til en campingbil.

Riktige detaljer

Utvendig har Lego passet på å benytte de originale fargene, og har til og med klart å få med V-formen i fronten. Også den delte frontruten som har gitt bilen klengenavnet Splitty er med.

Det er utrolig hva som lar seg gjøre med mer eller mindre firkantede klosser. Dette var noe av utfordringene til Lego. Bilen har relativt rund form, og dette skulle omsettes til en modellbil bestående av kantede klosser. De har likevel lykkes rimelig bra.

Et annet mesterverk fra Lego

Funksjonell

Selv en modellbil må ha dører og luker som kan åpnes, noe de også har fått til på Legobilen. Begge fordørene, den doble sidedøren og bakluken kan åpnes. Det samme kan som sagt hevetaket. Til og med motorluken kan åpnes, og det sitter jammen en motor der også. Men det stopper ikke der. Mange husker kanskje at det på camperen var mulig å lukke opp frontvinduene. Lego har ikke slurvet i timen.

Lik originalen

VW Westfalia tilbake


Innvendig har Lego hatt flere utfordringer, men mange av detaljene er på plass. Lego hadde store utfordringer med hvilken konfigurasjon de skulle gå for, men landet på originalen fra Westfalia. Rett innenfor svingdørene på siden sitter det en vask. Innenfor der har du to benker og et foldebord. Til og med funksjonen med å legge ned bordet virker. Skulle du bli trøtt så er det bare å gjøre om benkene til en seng.

Volvo fra Lego

Singert designeren

Designeren av Lego Westfalia Camper har også gjort et par andre grep i hippivogna. Han har hengt opp et par bilder på veggene innvendig, som han blant annet har signert med initialene sine. Målet til Lego er ikke bare å selge bilen til typiske kunder av Lego, men også til VW-entusiaster og andre som er bilinteressert.

Vår mening? Det er morsomt med detaljrike modeller, men vi vet om andre sett vi ville ha bygget lenge før vi hadde gått på dette. Det finnes likevel entusiaster som ikke går av veien for å betale 100 dollar for et grovkalibret byggesett, men da må de vente til settet kommer i butikkene i oktober.

Leker for baksetet

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer