VW XL Sport: Litt bil, litt motorsykkel

2 sylindre, 200 hester, og 270 km/t. Det blir resultatet når VW parer en bil med en motorsykkel.

OVERRASKELSE! Volkswagen tok oss nærmest på sengen med denne sportsbilen - XL Sport, med italiensk V Twin-motor på 200 hester. Foto: KNUT MOBERG
OVERRASKELSE! Volkswagen tok oss nærmest på sengen med denne sportsbilen - XL Sport, med italiensk V Twin-motor på 200 hester. Foto: KNUT MOBERG Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

PARIS: Husker du VW XL 1, den merkelige sparebøssa av en bil som kun skal bruke 0,09 liter per mil? På bilmessen i Paris viser VW en sprell ny sportsbil som er basert på XL1, og navnet? VW XL Sport Concept - og den overrasket en hel forsamling. Med en motorsykkels drivverk skiller XL Sport seg kraftig fra de fleste andre sportsbiler.

Bilen skal by på bedre aerodynamikk enn noen annen sportsbil, den har en svært lav vekt takket være lette materialer, og for noen det beste av alt - den får måkevingedører.

Innvendig er det flere likheter mellom XL Sport og XL1, men også forskjeller. Her er blant annet instrumenteringen digital, og instrumentene viser det som bør vises i en sportsbil. Rattet er trukket i skinn, og har fått røde sømmer. På rattet sitter også girhendlene, tradisjonen tro på en DSG girkasse. For å følge opp de røde sømmene er også setebeltene røde.

VW XL1 kommer

MC-motor

Innad i VW-gruppen finnes også en produsent av motorsykler, og det er ikke hvem som helst, men selveste Ducati. De har blant mye annet laget verdens kraftigste tosylindrede motor, en V2 på 1199 ccm som varver helt opp til 11.000 omdreininger per minutt. Kraften fra denne lille saken er 134 Nm, noe som på det meste genererer 200 hestekrefter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer