VW XL1 avslørt

Automedia har vært ute i felten med kameraene sine - og dette er fangsten.

Her ser vi prototypen av VW XL1 under testing på en islagt innsjø. Den skal greie seg med 0,09 liter per mil drevet av en liten turbodiesel-motor. Foto: Automedia
Her ser vi prototypen av VW XL1 under testing på en islagt innsjø. Den skal greie seg med 0,09 liter per mil drevet av en liten turbodiesel-motor. Foto: Automedia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Bildene er historiske fordi de beviser at VW ikke har lagt planene om "énlitersbilen" på hyllen. Bilen du ser på bildene skal altså bruke under en liter drivstoff per hundre kilometer (0,1 liter per mil).

Ble utsatt

Allerede i 2002 viste VW et konsept som lignet en slags bille på hjul, og det er jo noe produsenten har lange tradisjoner med. Den skulle greie seg med 0,089 liter per mil, og i 2008 kunne vi annonsere at VW skulle produsere en slik bil fra 2010.

Slik gikk det jo ikke, og "sparebilen" glimret fortsatt med sitt fravær på våre veier. Helt til nå. Riktignok kan ikke det vi ser på bildene her kalles en vei, men at bilen kjøres er det i hvertfall ikke tvil om.

Lykkes i tredje forsøk

Det dreier seg ikke om den noe modererte versjonen vi fanget på kamera i Frankfurt i 2009 heller. Den ble det oppgitt skulle ha et forbruk på 0,15 liter per mil. Dessuten måtte passasjeren sitte bak føreren. Nei, denne gangen er det alvor - dette er en kjørbar versjon av en konseptbil som har vært vist i oljestaten Qatar i 2011.

Den er ikke større enn en Polo med en bredde på 168 centimeter og en lengde på 397 centimeter. Den er imidlertid en god del lavere med bare 118 centimeter i høyden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer