VW's julegave: Passat W8 og billig Beetle

VW skal gå Audi i næringen, og det første skrittet i den retningen er VW Passat W8 med 280 hk, 4-motion og "alt tenkelig utstyr". Og snart kommer luksusbilen D1.

D1 skal produseres ved en ny fabrikk i Dresden, og introduseres i 2002.
D1 skal produseres ved en ny fabrikk i Dresden, og introduseres i 2002. Vis mer
Publisert

Men Passat W8 kommer altså først, og lanseres på sensommeren/tidlig høst i 2001. Første gang vi snappet opp at dette kunne komme til å skje var i midten av august i år, og nå er den altså bekreftet.

Bilen er en "helt vanlig" Passat, men under panseret ruver en 3,7-liters W8-motor med 280 hk, og bilen får i følge en pressemelding 4-Motion, 5 trinns tiptronic og alt som tenkes kan av utstyr. Stusser du på betegnelsen W8? Forklaringen er enkel: i en V8 innebærer betegnelsen at motoren har to sylinderrekker, i W8 innebærer det at den har tre (selv om det kanskje skulle være nærliggende å tro at den hadde fire). Denne typen motorer med ulikt slagvolum og som W8, W10 eller W12-motorer har VW de siste årene vist i ulike prototyper fra Audi, VW og Bugatti.

For øvrig har VW også bekreftet at luksusbilen D1 settes i produksjon. Et konsept av denne bilen viste VW på IAA-utstillingen i Frankfurt i 1999. VW-sjef hos importøren Harald A Møller, Paul Hegna, kunne fortelle at bilen skal produseres i Dresden i en nybygget fabrikk som er dekket med glass, slik at det faktisk er mulig å se tvers gjennom fabrikken. D1 kommer i produksjon i 2002.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer