Lille Life

VWs nye, billige elbil

Dette er VWs nye lille elektriske bil som kan komme til å koste rundt 200 000 kroner. Haken er at vi må vente til 2025 før den er klar.

LITEN OG SMART: VWs nye lille elbil får navnet Life, er bygget med mye resirkulerte materialer og får en sterk elmotor foran. Foto: VW
LITEN OG SMART: VWs nye lille elbil får navnet Life, er bygget med mye resirkulerte materialer og får en sterk elmotor foran. Foto: VW Vis mer
Publisert

Det er på bilutstillingen i München nå i da at VW-sjef Ralf Brandstaetter avduker det som skal bli fabrikkens nye, lille elbil. Den har foreløpig modellnavnet Life og er i klassen under ID.3, som allerede er en storselger i Norge.

Bilen, som får en et såkalt crossover-stil – en mellomting mellom en vanlig personbil og SUV – skal bygges på den samme plattformen som ID.3, men får en kortere akselavstand.

200 000 kroner

Ifølge VW-sjefen kommer prisen på den produksjonsferdige bilen til å ligge mellom 20 000 og 25 000 euro. Det bør kunne bety at bilen i Norge kan komme til å koste ned mot 200 000 kroner.

Den får trolig et batteri på rundt 57 kWt, som skal holde til en rekkevidde på 400 kilometer. Elmotoren, som yter 231 hester, skal også være flyttet til fronten av bilen. Ikke bak som på ID.3.

Gamle T-skjorter

Konseptbilen har et avtakbart tak av et stoff som er laget av resirkulerte plastflasker. Det festes med glidelåser. Om produksjonsmodellen kommer til å ha noe tilsvarende når den kommer i 2025, er usikkert. Setetrekkene er laget av resirkulerte, gamle T-skjorter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer