Wards kårer: Årets 10 beste motorer

WardsAuto har kåret verdens beste motorer i 22 år, og årets liste er mer interessant enn på lang tid.

EN VINNER: Volvo XC90, i forgrunnen, fikk pris av Wards, mens Audi (Q7 i bakgrunnen), var diskvalifisert på grunn av dieseljukset. Foto: Jamieson Pothecary
EN VINNER: Volvo XC90, i forgrunnen, fikk pris av Wards, mens Audi (Q7 i bakgrunnen), var diskvalifisert på grunn av dieseljukset. Foto: Jamieson Pothecary Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Siden kåringen skal premiere teknologi i verdensklasse, har det i utgangspunktet ikke noe å si om motorene, eller drivverkløsningene er drevet av bensin, diesel, elektrisitet. Årets liste var imidlertid ekstra interessant av flere grunner.

En ting er at Volkswagen i år ble forhåndsdiskvalifisert på grunn av dieselskandalen (men de vil igjen nomineres med Audi A3 e-tron og VWs 1.4 TSI for 2017), men kanskje like imponerende:

Listen inneholder for første gang tre ulike elektrifiserte drivlinjer: En ladbar hybrid, en elbil med bensindrevet rekkeviddeforlenger, og en ny (ikke-ladbar) parallellhybrid.

LES OGSÅ: Mer luksus enn noengang før: Test av nye Lexus RX 450h.

FOLKELIG: Det er ikke bare svært dyre og sofistikerte biler som kommer med påWards-listen: Nye Toyota Prius, som kommer til Norge til neste år, vinner for sin nye og effektive hybriddrivlinje. Foto: TOYOTA
FOLKELIG: Det er ikke bare svært dyre og sofistikerte biler som kommer med påWards-listen: Nye Toyota Prius, som kommer til Norge til neste år, vinner for sin nye og effektive hybriddrivlinje. Foto: TOYOTA Vis mer


Stor variasjon

USA-baserte Wards gradvis har gått bort fra å hovedsaklig premiere store og kraftige motorer, til å i stedet ta hensyn til tidens krav og den teknologiske utvikling.

For å være kvalifisert for deltakelse må en ny, eller særdeles forbedret, utgave være for salg i en produksjonsbil innen første kvartal av 2016. Merk deg også at de dyreste bilene ikke tas i betraktning (i år er grensen 61.000 dollar eller mer).

I tillegg til de tre forskjellige hybrid-variantene, finner vi en dieselmotor, to selvpustende V6-motorer, en turboladet rekkesekser og en firesylindret bensinmotor med både turbolader og kompressor - samt én erke-amerikansk V8-motor.

Test: Årets bil - Volvo XC90

Her er listen og det dreier seg ikke om noen rangering - dette er rett og slett det Ward anser som årets ti beste motorer:

(Forklaring: V6/8: Seks eller åtte sylindre i V, R3/4/6: Tre, fire eller seks sylindre i rekke, H4: Fire motstilte, liggende sylindre (boksermotor))

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer